Neurofeedback és biofeedback eszközök

NeXus-4

A termék gyártása és forgalmazása befejezésre került. 2021. június 01. után új NeXus-4 vásárlására nincs lehetőség. A forgalomban lévő NeXus 4 eszközök jótállását, szervizelését továbbra is biztosítjuk.

A NeXus-4 egy kiváló ár/érték aránnyal rendelkező, komplett alaprendszer kezdő biofeedback és a neurofeedback trénerek számára.Minden NeXus-4 készüléket BioTrace szoftverrel telepítve szállítjuk, melyhez rendszeresen megjelenő és ingyenes frissítések is tartoznak.

2 csatornát kínál az EEG, EMG, EKG és EOG jeleknek, emellett pedig további 2 csatornát a perifériás jelet, mint például a pulzusszám, relatív véráramlás, a bőr vezetőképessége, a légzés, a hőmérséklet számára.

 • 2 x bipoláris ExG | 2 x AUX
 • Mintavételezési frekvencia akár 1,024 Hz, 24 bites felbontással
 • Aktív árnyékolás a minimális zaj és mozgási mellékhatások érdekében
 • Bluetooth a vezeték nélküli biofeedback és neurofeedback számára
 • Elemes működtetés (24óra folyamatos működéshez)
 • Belső memória az ambuláns felvételek készítéséhez

Orvostechnikai eszköz ( Medical CE minősített (IIa), FDA által regisztrál (II))

 

NeXus-10 MKII

 NeXus-10 egy sokoldalú és integrált rendszer biofeedback és a neurofeedback kivitelezésére, valamint a test fiziológiás jeleinek egyidejű mérésére, elemzésére és fejlesztésére.

A NeXus-10 akár 4 ExG csatornát kínál EEG, EMG, EKG és EOG jelekhez, valamint 4 AUX csatornát is olyan perifériás jelekhez, mint például a pulzusszám, relatív véráramlás, a bőr vezetőképessége, a légzés és a hőmérséklet. A készüléknek van egy extra bemenete triggerekhez és digitális érzékelőkhöz.

 • Csatornák: 4 x bipoláris ExG | 4 x AUX | 1 x trigger | 1 x digitális
 • Mintavételezési frekvencia 8,192 Hz-ig 24 bites felbontással
 • Aktív védelem a maximális zajszűrésre, és mozgási műtermékek kizárására
 • Bluetooth a vezeték nélküli szabad mozgás érdekében
 • USB a maximális mintavételi sebességhez és adatminőséghez
 • LiPo akkumulátor több mint 24 órán túli felvételekhez
 • OLED kijelző a rendszer állapotához
 • SD memóriakártya az ambuláns felvételek készítéséhez
 • Eseményindító csatlakozási felület szinkronizációhoz
 • Orvostechnikai eszköz (Medical CE minősítés (I), FDA által regisztrált (II) )

 

NeXus-32

NeXus-32 egy erőteljes multimodális készülék, amely akár 32 fiziológiás jel egyidejű mérésére is képes. A qEEG, a neurofeedback és a biofeedback mérések számára teljes megoldást kínál.
A NeXus-32 az unipoláris EEG jelekhez legfeljebb 24 inputtal rendelkezik, valamint 4 csatornával az EEG- EMG, ECG és EOG jelekhez, továbbá 4 input áll rendelkezésre a perifériás jelekhez, mint például a pulzusszámhoz, relatív véráramhoz, a bőr vezetőképességéhez, a légzéshez, a hőmérséklethez és így tovább.
A NeXus-32 az eseményindítókhoz vagy az oximetriához/SpO2 -hoz is inputot kínál, valamint kiterjedt felületi lehetőségekkel rendelkezik.
 • Csatornák: 24 x unipoláris (q)EEG | 4 x bipoláris ExG | 4 x AUX | 1 x trigger
 • Mintavételezési frekvencia 2,048 Hz-ig 24 bites felbontással (ultra nagy impedanciával)
 • Aktív árnyékolás a zaj és mozgási műtermék kizárása érdekében
 • Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat a szabad mozgásért
 • Fiber USB felület a maximális mintavételi sebesség és adatminőség érdekében
 • Eelmmel vagy hálózatról történő működtetés
 • Rendszer állapotának folyamatos kijelzése
 • CF memóriakártya ambuláns felvételekhez
 • Eseményindító felület a szinkronizáláshoz
 • Orvostechnikai eszköz (Medical CE minősítés (IIa), FDA által regisztrált (II))

 

Kiegészítők

EEG korong-elektróda (50db/csomag)

 

Az EEG korong elektródák elsősorban EEG biofeedback/neurofeedback alkalmazásokhoz használatos. A korong-elektródákat “bepattintják” az érzékelő vezetékébe.
A gyártó által javasoltan z előkészítéshez Electrogel vagy Nuprep gélt és Ten20 pasztát használjon!
Egy-egy elektróda 10-20- alkalommal használható újra. Az elektródákat a fejhez fülcsipesszel vagy sapka (mincap, microcap) segítségével helyezheti fel.
Gyártó: Mind Media

EEG Minicap elektróda (5db/csomag)

Az EEG Minicap elektródákat elsősorban EEG és neurofeedback alkalmazásokhoz használják. Az EEG Minicap elektródákat csak érintésbiztos (TP) csatlakozással lehet használni.
Az előkészítéshez Electrogel vagy Nuprep gél és Ten20 paszta használata javasolt.
Csatlakoztassa az elektródákat a fejhez fülcsipesz vagy sapka (microcap, minicap segítségével.)
Az EEG Minicap elektródákat ötösével csomagolják. Az elektródák több mint száz alkalommal használhatók fel.
Gyártó: Mind Media

EMG/ECG ARBO Elektróda

Kiváló minőségű eldobható érzékelő tappancsok EKG és EMG mérésére.
Az elektródák előre gélesített tapadóoldallal rendelkeznek, amelyet kifejezetten az allergiás reakciók megelőzésére fejlesztettek ki. Ezek a habelektródok latexmentesek, és ezért minden bőrtípushoz alkalmasak. A bepattintható csatlakozó könnyen ráhelyezhető vagy eltávolítható az elektróda vezetékéről, ezért kifejezetten felhasználóbarát.
Egy csomag 100 lemezt tartalmaz. 24 mm átmérőjű.
Gyártó: Mind Media

EMG/ECG Meditrace Elektróda

Kiváló minőségű eldobható érzékelő tappancsok EKG és EMG mérésére.

Az elektródák előre gélesített, nem irritáló gélű tapadóoldallal rendelkeznek, amelyet kifejezetten az allergiás reakciók megelőzésére fejlesztettek ki. Ezek a habelektródok latexmentesek, és ezért minden bőrtípusra alkalmasak. A bepattintható csatlakozó könnyen ráhelyezhető vagy eltávolítható az elektróda vezetékéről, ezért optimálisan felhasználóbarát. 1csomagban 100db elektróda van. 30 mm átmérőjű.

Gyártó: Mind Media

 

 

Ten20 paszta (112g)

Ten20 paszta segítségével az elektródák biztonságosan, jó tapadással kerülnek rögzítésre a fejbőrön. A vezetőképesség javításával elősegíti a jelfelvétel-leadás hatékonyságát

 

 

Nuprep gél (112g)

A Nuprep egy bőrtisztító gél, amely az EEG jelek felvétele során javítja a bőr vezetőképességét és csökkenti a bőr impedanciáját. A vezetőképesség javításával elősegíti a jelfelvétel-leadás hatékonyságát.

 

 

ECI Electro-gél

Az Electro-gélt (folyékony) vezető gélként használják EEG sapkákhoz vagy EEG elektródákhoz.
Az alacsony elektróda impedancia biztosítása érdekében használatával csökkenthető a elektróda műtermékek száma. Használható EEG-hez, kiváltott potenciálhoz és qEEG-hez.
A gél felviteléhez tompa pálcikát használjon!

Fülcsipesz EEG korong-elektródához

Kiegészítőként használható az EEG jelek rögzítése során. A fülcsipeszek ideálisak az elektródáknak a fülhöz (ground) történő gyors, könnyű, kényelmes rögzítéséhez.
Gyártó: Mind Media

Fülcsipesz EEG Minicap-hez (2db/csomag)

Kiegészítőként használható az EEG alkalmazásokban. Ezek a fülcsipeszek ideálisak az EEG Minicap elektródák fülhöz történő rögzítésére (ground).
Gyártó: Mind Media

EEG Minicap

Az EEG elektródák egyszerű rögzítésére képes, rugalmasan állítható, a fej formájához illeszthető sapka. Különböző méretekben kapható, az extra kicsitől a nagy méretig (S/M/L).
Gyártó: Mind Media

EEG Microcap

Az elektródák egyszerű rögzítésére képes, rugalmas pántokból álló, állítható sapka 1-4 EEG csatorna beállításához. Kiváló alternatíva a Minicap helyett. Nincs állpántja, ezáltal könnyebb felhelyezni és levenni. Egy méretben kapható, de mérete széles skálán állítható.
Gyártó: Mind Media

qEEG sapka

Az EEG sapka kiváló minőségű EEG jel vételéhez készült, az EEG 19 csatornájának egyszerű és gyors rögzítését kínálja, beleértve 2 referencia pontot és a szükséges földelést (Ground). Mindegyik csatorna külön van árnyékolva, hogy minimalizálja a hálózati zajokat és a kábelek mozgásából adódó műtermékeket. Összesen 22 integrált, szinterelt elektródja van, és több száz alkalommal használható.
A kupak belsejében levő gumi szívókorongok tartják helyükön az elektródákat és akadályozzák meg a gél nemkívánatos kiszivárgását.
Az EEG sapka elasztikus, kényelmes anyagból készül, különféle méretben kapható, fejének körmérete lehet kicsi (50-54 cm) vagy nagy is (58-62 cm). A NeXus EEG sapkát kifejezetten a NeXus-32-hez tervezték.
• EEG 19 csatornája + 2 referencia + talaj
• Egyénileg árnyékolt csatornák a minimális zaj és mozgás artefaktumok eléréséhez
• Kényelmes anyag, könnyen és gyorsan felvehető
• Különböző méretekben kapható (S/M/L)
Gyártó: Mind Media

 

 

Szenzorok, érzékelők

Bőrellenállás (GSR/SC) szenzor

Újrahasznosítható elektródák galvanikus (GSR), elektrodermális (EDR) vagy bőrvezetőképesség (SC) mérésére.
Az ezüst / ezüst-klorid érzékelő Velcro tépőzáras pántba van ágyazva. Párosával csomagolva.
Gyártó: Mind Media

Testhőmérséklet szenzor

A Testhőmérséklet Szenzor a perifériás végtagok nagyon kicsi hőmérsékleti változásainak (Celsius vagy Fahrenheit) mérésére, figyelésére tervezték.
Olyan kismértékű változásokat is képes mérni, mint a fok 1/1000-ed része. Egy stresszes esemény, izgatás vagy más szavakkal: a szimpatikus idegrendszer aktivitása érszűkületi összehúzódásához vezethet a perifériás végtagokban, csökkentve a test hőmérsékletét.
Könnyen felhelyezhető az ujjakra. Tartós minőség.
Gyártó: Mind Media

SCP szenzor

Az SCP érzékelőt kifejezetten a lassú kortikális potenciál, az EEG spektrum alsó tartományában (1Hz alatt) lévő jelek mérésére fejlesztették ki. Az SCP érzékelő érintésbiztos (TP) csatlakozókat használ szinterelt Ag / AgCl elektródákhoz való felhasználásra.
A NeXus érzékelők zajvédő, árnyékolt kábelekkel és orvosi minőségű szálcsiszolt alumínium ODU
csatlakozókkal készülnek.
Gyártó: Mind Media

SC/GSR szenzor

A GSR Szenzor az izzadságmirigyek aktivitását méri az ujjakon vagy a tenyéren. A bőr vezetőképessége (SC) más néven galvanikus bőrválasz (GSR) vagy elektrodermális aktivitás (EDA) néven is ismert. Az Ag-AgCL érzékelő tépőzáras pántba illesztve érkezik, és több mint 100 alkalommal használható. Mérés soránz elektródákat a nem domináns kéz ujjain javasolt elhelyezni.
A bőr vezetőképességét mikrosiemensekben fejezik ki. Az izzadást a szimpatikus idegrendszer szabályozza, és ez a válasz szorosan kapcsolódik az izgalomhoz. Az érzékelőt úgy tervezték, hogy a perc (1/1000) mikrosiemens relatív változásait mérje izzadási aktivitás során.
• Állítható tépőzáras pántok minden méretű ujjhoz
• Könnyen, finoman illeszkedő érzékelők
Gyártó: mind Media

Légzés szenzor

A Légzés Szenzor a légzés sebességét (légzés/perc) és a hasi vagy mellkasi légzés relatív mélységét méri.
Egyszerűen rögzíthető, rugalmas szalaggal van ellátva, ezáltal ruházaton kívül is elhelyezhető. A légzés szenzort általában a has fölé helyezik el.
A légzés mérését gyakran a HRV-érzékelővel kombinálva alkalmazzák a HRV tréninghez, illetve SpO2 szenzorral légzés tréninghez.
• Két állítható elasztikus öv tartozik a csomaghoz, kicsi és nagy méretben
• Egyszerűen felhelyezhető rendszer, ruházaton is viselhető
• Árnyékolt kábelek a zaj és mozgás műtermékek minimalizálása érdekében
Gyártó: Mind Media

BVP szenzor

A BVP Szenzor, más néven vérmennyiség-impulzus-érzékelő, a szív összehúzódásából származó véráramlás relatív változásának mérésére használható. Más szavakkal: érrendszeri összehúzódás és értágítás esetén alkalmazható.
Fény alapú technológiát használ, más néven PPG-t (photoplethysmography). Ha a légzéssel kombinálják, akkor kivitelezhető a pulzusszám-változékonyság (HRV) tréningje.
A BVP egy nagyon hatékony módszer a pulzusszám és a relatív véráramlás gyors mérésére. A pulzus pontosabb mérése érdekében ajánlatos EKG-t alkalmazni ExG érzékelővel.
Gyártó: Mind Media

BVP Fejszenzor

A BVP Fejszenzor alkalmas a véráramlás relatív változásának mérésére és az Arteria Temporalis-ra helyezi. Fény alapú technológiát használ, más néven PPG-t (photoplethysmography).
Más szavakkal érrendszeri összehúzódásra és értágító képzésre szolgál.
A BVP egy nagyon hatékony módszer a pulzusszám és a relatív véráramlás gyors mérésére.
Gyártó: Mind Media

ExG szenzor

Az ExG Szenzor 2 bipoláris ExG csatornval kiválóan alkalmas az EEG mérésére, az izomfeszültség sEMG mérésére, az EKG pulzusszám mérésére és a szemmozgás EOG mérésére. Az ExG Szenzor bepattintható csatlakozói egyszerűen kapcsolhatók összes különféle típusú elektródákkal.
A NeXus érzékelők szigetelt kábelekkel és orvosi minőségű szálcsiszolt alumínium csatlakozókkal készülnek. Az elektrofiziológiai jelek méréséhez mindig szükséges földelés (Ground) elektróda használata is.
Az ExG Szenzor az alábbiakat kínálja:
• 1 vagy 2 csatornás EEG, EMG, EKG vagy EOG
• 2 szenzor kombinálásával akár 4 EEG vagy EMG csatorna mérésére
• Bepattanó vagy DIN értintésálló vezetékek különféle elektródákhoz
• Burkolt, szigetelt kábelek a minimális zaj és mozgási műtermék érdekében
• 3 méter hosszúságig kapható
Gyártó: Mind Media

Oximetria/SpO2 Szenzor

Az SpO2 érzékelő a vérben az oxigén (SpO2) relatív mennyiségét (telítettség) méri, amelynek értéke rendszerint 95% és 100% között van.
Az érzékelőt az ujjra kell helyezni, és csatlakoztatni egy digitális bemenethez (NeXus-10 vagy NeXus-32). A szenzor könnyen a kézujjra felhelyezhető, és több száz alkalommal újra használható.
Gyártó: Mind Media

 

Otthoni eszközök

eSense Skin Response

Az eSense Skin Response egy kis érzékelő, amely a bőr vezetőképességét méri két elektróda és az okostelefonban vagy tabletben lévő mikrofon segítségével. A bőr vezetőképességének mérésével a felhasználó közvetlenül és pontosan meg tudja mondani a relaxációs vagy izgalmi szintjét.
A bőr vezetőképességének változása az érzelmi reakciók, fizikai és mentális reakciók egyértelmű mutatója.
A bőr vezetőképességének tréningjét preferálják a legjobban a biofeedback tréning során a félelem és a pánik leküzdésére, valamint a relaxációs technikák tanulására.
Egy ingyenes alkalmazás lehetővé teszi a bőr vezetőképességének többféle módon való megjelenítését. A beépített fejhallgató-csatlakozó segíti az audiális feedback-et és az audiofájlok hallgatását egyéb alkalmazásokon keresztül. A mért nyers adatok többféleképpen exportálhatók. Az alkalmazás részletes utasításokat tartalmaz a hatékony feedback képzéshez és az előre készített tréningekhez.
Többféle biofeedback változat kerül megvalósításra, mint például a sávdiagram, oszcilloszkóp, videó, zene, hangok, intelligens izzó, stb.
A csomag tartalmazza:
• Mindfield eSense Skin Response Sensor, fekete
• 2 tépőzáras elektróda + 2 csere = összesen 4
• Ingyenes alkalmazás a Mindfield által az Apple App Store-ban és a Google Play Áruházban
• Az alkalmazásban részletes utasítás található a hatékony biofeedback tréningről
• A tréning útmutató PDF formátumban is elérhető!

eSense Respiration

Figyelem! Az eSense Respiration futtatásához szükség van egy eSense Skin Response-készülékre is! Az eSense Respiration az eSense Skin Response kiegészítő terméke.

Az eSense Skin Response és az eSense Respiration egy csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Akik már rendelkeznek az eSense Skin Response-szal, kiegészítésként megvásárolhatják az eSense Respirationt.
A Mindfield eSense Respiration egy kis érzékelő, amellyel a légzését mérheti okostelefonja vagy táblagépe (Android vagy Apple iOS) segítségével.
A légzés a feszültséggel és a relaxációval kapcsolatos, és kiemelten fontos stresszmutató. Az eSense Respirtion biofeedback tréningje segítségével mérheti és hatékonyan csökkentheti stressz szintjét. Az eSense Respiration pontos visszajelzést ad felhasználójának a stressz aktuális szintjéről különféle formákban, pl. mérési görbék, video és audio bemutató révén. A légzést egy mellkaspánt méri.
Az eSense Respiration a légzés amplitúdóját és frekvenciáját, és opcionálisan az eSense pulzusérzékelővel együtt, a pulzusszám variabilitását egyidejűleg méri. Az eSense készülékhez tartozó eSense alkalmazás teljesen ingyenes, és lehetővé teszi az összegyűjtött mérési adatok CSV-fájlként vagy PDF-jelentésként történő exportálását (pl. E-mailben, Dropbox vagy Google Drive-on).
Mikor érdemes használni:
• Gyors, sekély légzés
• Hiperventilláció,
• Szédülés esetén, valamint
• Hasi légzés gyakorlása,
• Kiegyensúlyozott légzési ciklus beállítása céljából.
A csomag tartalmazza:
• Mindfield® eSense légzés szenzorral és csere tartozékkal
• Mellkaspánt
• Mindfield eSense App (Apple App Store, Google Play vagy Amazon App Store) – Részletes utasításokkal a biofeedback tréninghez
További információ elérhető itt.

 

eSense Temperature

Az eSense Temperature kis érzékelője a bőr hőmérsékletét méri egy okostelefonon vagy táblagépen lévő mikrofon segítségével. Érzékelőjével a bőr alatti véráramlás hőmérsékletével állapíthatjuk meg a stressz szintet. Ezt a legkönnyebben az ujjakban lehet mérni: amikor stresszesek vagyunk, akkor általában a kezeink hidegek, amikor pedig nyugodtak vagyunk, általában melegek a kezeink.
Az azonnali feedback az eSense Temperature-on keresztül lehetővé teszi az ujjon lévő bőr hőmérsékletének növelését, ezáltal fokozva a perifériás vérkeringést, ami a pihenéshez és a stressz csökkenéséhez vezet. Megtanulhatja tudatosan ellenőrizni a fiziológiai stressz reakciót!
A hozzá tartozó ingyenes alkalmazás a bőr hőmérsékletét többféle módon jeleníti meg a biofeedback tréning során. A mért nyers adatok sokféle módon exportálhatók. Az alkalmazás részletes utasításokat tartalmaz a hatékony biofeedback tréninghez. A tréning számos formában követhető, például sávdiagram, oszcilloszkóp, videó, zene, hangok, tapintható, intelligens izzó stb. segítségével. A beépített fejhallgató-csatlakozó segíti az audiális feedback-et és az audiofájlok hallgatását egyéb alkalmazásokon keresztül.
A csomag tartalmazza:
• Mindfield eSense Temperature szenzor, fekete
• 2 tépőzáras Elektróda + 2 csere = összesen 4
• Ingyenes alkalmazás a Mindfield által az Apple App Store-ban és a Google Play Áruházban
• Az alkalmazásban részletes utasítás található a hatékony biofeedback tréningről
• A használati útmutató PDF formátumban is elérhető!

 

eSense Pulse

A Mindfield eSense Pulse egy kis érzékelő a pulzusszám változásának mérésére amely okostelefonon vagy táblagépen jeleníthető meg (Android vagy Apple iOS). A szívverés a feszültséggel és a relaxációval kapcsolatos, és potenciális stresszmutató. Az eSense Pulse-val mérheti, valamint hatékonyan csökkentheti stressz szintjét a biofeedback tréning segítségével. Az eSense Pulse pontos visszajelzést ad a felhasználó számára a stressz jelenlegi szintjéről különféle formákban, pl. mérési görbék, video és audio bemutató révén. Az eSense Pulse során a páciens egy mellkasi hevedert kap, amely egy egycsatornás EKG-mérést hajt végre.
Az eSense Pulse méri a pulzusszám variabilitását és az opcionálisan új eSense légzésérzékelővel a légzési ritmust is.
Az eSensehez tartozó alkalmazás teljesen ingyenes, és lehetővé teszi az összegyűjtött mérési adatok CSV-fájlként vagy PDF-jelentésként történő exportálását (pl. E-mailben, Dropboxon vagy Google Drive-on keresztül). A HRV kiképzéséhez és fejlesztéséhez az alkalmazás rengeteg biofeedback visszajelzést nyújt a HRV amplitúdójáról: Bár feedback (HRV vagy légzőkészülék), Görbe feedback (HRV és légzőkészülék), Video feedback (a videókat tartalmaz és a saját videói is használatóak), Zenei feedback (zenét tartalmaz és a saját zenéjéi is használhatóak), Hang feedback (a hangmagasság megváltozása a mért értékek szerint), Tapintható feedback rezgésen keresztül (csak okostelefonok, táblagépek nem rezeghetnek), Feedback az intelligens izzókról (a Bluetooth izzó és a Philps Hue termékek ellenőrizhetők).
A csomag tartalmazza:
• Mindfield eSense Pulse Sensor hozzátartozó akkumulátorral ( körülbelül 1 évig használható)
• Elektróda érintkező spray
• Ingyenes alkalmazás a Mindfield által az Apple App Store-ban és a Google Play Áruházban
• Az alkalmazásban részletes utasítás található a hatékony biofeedback tréningről
• A képzési útmutató PDF formátumban is elérhető!

 

Unyte

 

A Unyte tudományos alapokra építetten, speciális légzési, mindfulness és relaxációs technikákat tanít, amelyek bizonyítottan növelik a HRV-t.
Használatakor a légzésjelző útmutatást nyújt az optimális légzési ütem eléréséhez. Nyomon követheti ügyfelei fejlődését, a tréninget pedig élménnyé varázsolhatja több mint 100 vezetett meditációval és interaktív játékkal.
Az Unyte hatékonysága az iom2 érzékelő és az interaktív programok kombinációjában rejlik, ami lépésről lépésre visz előre a relaxációs tréningek során interaktív környezetben, valós idejű visszajelzést nyújtva. A szoftver kompatibilis a Windows, a MacOS, az iOS és az Android rendszerrel.
Az iom2 egy egyszerű fülcsipesszel méri a pulzusszám variabilitását (HRV) és speciális légzési, éberségi és relaxációs technikákat tanít. Az Unyte professzionális programjának célja az, hogy az egészségügyi szakemberek hatékony, biztonságos és innovatív módon biztosítsák a meditációs és relaxációs tréningeket ügyfeleik számára.